Waarom jij op de nieuwe Macbook Pro moet wachten

Waarom jij op de nieuwe Macbook Pro moet wachten

Liefhebbers hebben er bijna twee jaar op moeten wachten: de Macbook Pro 2016. Afgelopen jaar kwam de nieuwe Apple Macbook eindelijk uit. Er werd veel van verwacht en Apple lijkt alle verwachtingen te hebben waargemaakt. Of toch niet?

Met een unieke OLED-touchbar en nog sterkere processor probeert Apple ten strijde te trekken met de nieuwste releases van onder andere Microsoft (Surface) en HP (Elitebook). De komende jaren zullen er ongetwijfeld nieuwe (betere) Macbooks inkomen. In dit artikel gaan we in op de redenen waarom jij de Macbook Pro niet moet kopen.

Benieuwd waarom je moet wachten op het model dat later dit jaar uitkomt? Lees dan snel verder!

Hoe kan het dat we nu al enkele specs weten?

Apple heeft er een handje van de releasenotes van nieuwe software updates te voorzien van informatie over nieuwe modellen. Alhoewel Apple deze fout al tientallen keren heeft gemaakt, want Apple heeft natuurlijk liever niet dat jij nu al weet wat er in de nieuwe Macbook Pro zit, kan je weer in de laatste release notes voor macOS Sierra lezen welke specificaties de MBP krijgt.

Helaas is het nog volledig onbekend wanneer je een nieuwe Macbook Pro 2017 kunt kopen. Aan het einde van dit artikel, gaan we dieper op een mogelijke release date in.

Wat is er bekend?

We hadden gehoopt dat de volledige specificaties al uitgelekt zouden zijn in de release notes. Dit is niet het geval. We weten wel dat er veel verbeteringen zullen zijn ten opzichte van het vorige model.

Er zullen drie nieuwe soorten motherboards beschikbaar zijn voor de drie modellen Macbook Pro. Dat betekent dus inderdaad dat we ook drie soorten Macbooks zullen zien. Waarschijnlijk zullen de grootste verschillen te vinden zijn in de processorkracht tussen de drie.

Deze verbeterde Macbook Pro’s kunnen dus nog meer programma’s aan zonder te haperen. Ook zullen er verbeteringen komen aan de beroemde Touchbar, waar al veel liefhebbers gebruik van hebben gemaakt.

Dit is waarom dit model beter gaat worden

De Macbook Pro 2016 had op veel vlakken sterker kunnen presteren. Zo was er een betere processor verwacht en liep zeker niet alles op rolletjes. Het model dat dit jaar wordt verwacht zou wel eens hoge ogen kunnen gooien, wanneer het van de juiste materialen is voorzien. Ook de grafische kaart kan volgens diverse gebruikers een upgrade krijgen. Omdat de Macbook Pro vooral voor intensieve gebruikers het ‘to-go’ model is, mag er worden verwacht dat de laptop van een sterke videokaart wordt voorzien.

Wanneer zal de Macbook Pro worden uitgebracht?

Een release zit er zeker de komende maanden nog niet aan te komen. Als we een periode moeten aanwijzen, dan zal dat rond de laatste drie maanden van het jaar zitten. Vorig jaar kwam de Macbook Pro in de eerste week van oktober uit. Een release rond diezelfde periode in 2017 is dan ook niet onwaarschijnlijk.

Je kunt op www.macned.nl tegen die tijd ongetwijfeld meer te weten komen over verdere uitgelekte details.

Privacy Policy