Steve Jobs, de kracht achter Apple

Steve Jobs, de kracht achter Apple

Wie Steve Jobs zegt, zegt Apple en wie Apple zegt, zegt Steve Jobs. Deze twee hebben allebei hun naam te danken aan elkaar. Want wie zou Steve Jobs zijn als hij niet bij Apple gewerkt zou hebben? En zou Apple de Apple zijn die we vandaag de dag kennen?

De kinderjaren

Steve, geboren op 24 februari 1955, werd kort na zijn geboorte geadopteerd door Paul en Clara Jobs. Hij was een wat teruggetrokken kind die al op 11 jarige leeftijd de wereld van de elektronica ontdekte.  Rond deze leeftijd leerde hij al Steve Wozniak kennen, waarmee hij op latere leeftijd  een van de waardevolste bedrijven ter wereld mee op zal zetten. Voor studeren was Steve niet in de wieg gelegd. Al na 6 maanden studie besloot hij zijn studie op te geven en begon zelf oosterse mystiek te bestuderen. Daarnaast werkte hij bij een videofabrikant Atari. Met het geld dat hij verdiende reisde hij samen met een vriend af naar India.

Het begin van Apple

Terwijl Steve in India zat was de andere Steve, Steve Wozniak bezig met het in elkaar zetten van een personal computer. Jobs zag ontzettend veel mogelijkheden in de computer en samen besloten ze op 1 april Apple Computer op te richten. Na jaren van succes verliet hij in de jaren 80 het bedrijf omdat het niet lekker liep tussen hem en de  huidige CEO. Steve begon voor zichzelf en richte het bedrijf neXT Computer op. 12 jaar later werd dit bedrijf overgenomen door Apple en door het succes dat er geboekt werd, werd Steve niet veel later benoemd als CEO.

De ondernemer Jobs

Voor vele is Steve Jobs uitgegroeid tot een voorbeeld, vooral op het gebied van ondernemen. Het lef om het anders aan te pakken dan anderen en zijn doorzettingsvermogen kenmerken hem. Zijn wijze woorden: ‘Innovatie maakt het verschil tussen een leider en een volger’ zullen door velen nog lang herhaald worden.

steve-jobs

Privacy Policy