Wat jij moet weten over de nieuwe iPhone

Wat jij moet weten over de nieuwe iPhone

iphone 8 conceptIn september zou het weer tijd moeten zijn voor een nieuwe iPhone, en wel de iPhone 8. Omdat er wordt verwacht dat Apple dit jaar echt weer potten gaat breken staat ons wat te wachten. Veel Apple-fans kunnen dan ook niet meer dan hopen dat we nu een iPhone krijgen waar andere merken jaloers op zijn.  

Ondertussen zijn er al veel specs uitgelekt over de nieuwe iPhone. Welke waar zijn en welke niet, bespreken wij met jou in dit artikel. En gaat de iPhone dan eindelijk een model krijgen dat te vergelijken is met recente Samsung-modellen?

Wij bekijken wat er bekend is en gaan dieper in op de nieuwe iPhone 8.

Augmented reality voor de iPhone

Als we de laatste geruchten van diverse experts mogen geloven, dan gaat de iPhone 8 een camera krijgen waar meer Augmented reality functies mee mogelijk zijn dan dat met vorige modellen het geval was. Zo komt er biometrische beveiliging. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun smartphone kunnen ontgrendelen op basis van gezichtsherkenning.

Tevens zou er een Augmented reality kit komen dat gebruikt kan worden om spellen te spelen. Je kunt het zien als een Pokemon Go 2.0 kit, maar dan met een bril of hologram. En om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen is een nieuwe camera nodig waar extra 3D-functies voor aanwezig zijn. De fabrikant Finisar zou samenwerken met Apple om dit alles te kunnen realiseren.

Meer scherm, minder zwart

iphone 8 conceptWaar Apple het meeste gaat veranderen, zou volgens ingelichten het scherm zijn. De oude iPhones hebben allemaal relatief grote schermen met maar weinig beeld. Als je naar vergelijkbare modellen zoals de Samsung Galaxy s8 kijkt, valt snel op dat daar meer beeld is dan bijvoorbeeld op de iPhone 7.

Apple zou met de iPhone 8 van plan zijn een smartphone te ontwikkelen waarvan zo goed als de hele voorzijde van het scherm ook echt een display is. Met een aanzienlijk groter display werkt Apple toe naar de smartphone van de toekomst.

De materialen die voor dit display gebruikt worden zouden eindelijk het zeer gewaardeerde oLED zijn, dat Apple reeds gebruikt voor de touchbar van de Macbook Pro. Deze touchbar laat zien hoe goed OLED op een device kan werken.

Omdat de bovenzijde van het scherm nu ontworpen moet worden om bij het display betrokken te worden, zal de sensorbalk ook naar de bovenzijde verhuizen. Hoe dit precies eruit zal gaan zien, is vooralsnog onbekend.

Sneller, mooier en sterker

De nieuwe A10 processor zal hoge ogen moeten gaan gooien. De vorige modellen hadden processoren waar maar weinig vooruitgang werd geboekt. Dat terwijl de concurrentie hard bezig was om juist sterkere processoren aan hun producten toe te voegen.

Er is nu wel geïnvesteerd in een betere processor en dat gaan gebruikers merken als ze eenmaal de iPhone 8 in handen hebben. Apps zullen sneller openen en makkelijke taken kunnen in een nog hoger tempo worden afgewerkt.

Privacy Policy