Vodafone introduceert tweedehands toestellen met ‘Like New’

Vodafone introduceert tweedehands toestellen met ‘Like New’

Het moment dat je het abonnement voor je nieuwe telefoon kunt verlengen of vernieuwen is iets waar we allemaal naar uitkijken. Dat komt natuurlijk vooral omdat het je de mogelijkheid biedt om ook weer een nieuwe smartphone aan te schaffen. Sommigen kopen een toestel los in de winkel of via internet, maar de meesten van ons zijn toch afhankelijk van de mogelijkheden die in combinatie met een nieuw abonnement worden aangeboden. Daarbij hangt er soms alsnog een aardig prijskaartje aan bijvoorbeeld een nieuwe iPhone, maar voor de prijsbewuste gadgetliefhebber heeft Vodafone nu iets bedacht: Vodafone Like New.

Vodafone-Like-NewWat is Vodafone Like New

Vodafone Like New is een speciaal programma dat het mogelijk maakt om een mobiel abonnement af te sluiten in combinatie met een goedkopere iPhone. Het gaat hierbij om iPhones die door klanten zijn teruggestuurd en vervolgens door Vodafone tegen een lagere prijs worden verkocht. Deze korting wordt verrekend in je maandelijkse abonnementskosten.

Stel dat je nu een Vodafone Red Essential-abonnement afsluit in combinatie met een nieuwe iPhone 5s. Naast je bundel voor belminuten, sms’jes en internetdata betaal je dan 20 euro extra voor je iPhone. Kies je nu voor dezelfde aanbieding binnen het Like New-programma, dan bedragen de kosten voor de telefoon nog maar 15 euro per maand. Die 5 euro korting per maand loopt zo bij een abonnement van twee jaar al op tot maar liefst 120 euro.

Zo goed als ‘nieuw’

Mocht je denken dat het hier om intensief gebruikte tweedehands toestellen gaat, dan stelt Vodafone je gerust. Het gaat om iPhones die binnen twee weken zijn teruggestuurd en zijn dus echt zo goed als nieuw. Uiteraard wordt elk exemplaar grondig nagekeken, uitgebreid getest en gereset. Ook is er bij de iPhones uit het Like New-programma geen sprake van zichtbare schade.

Momenteel zijn alleen nog de iPhone 4s en de iPhone 5s opgenomen in het programma, maar de verwachting is dat meerdere modellen zullen volgen. Wie weet zien we over enkele maanden zelfs al wel de iPhone 6 met korting worden aangeboden. De voorinschrijving voor de nieuwe iPhone is in ieder geval al gestart melde All About the Phones onlangs.

Bijzondere aan deze voorinschrijving is dat Apple meestal niet toestaat dat providers of andere leveranciers voorregistraties starten, voordat deze ‘officieel’ is gelanceerd. Apple maakt namelijk nooit zo ver van te voren bekend wanneer een nieuw toestal wordt geïntroduceerd, maar de verwachtingen zijn dat dit rond 9 september zal gaan gebeuren. Inmiddels gaan er wel al voldoende geruchten over de ‘specials’ de iPhone zou bevatten:

iPhone-6-infographic

De geruchten geven in ieder geval dat de mogelijkheden weer vele malen groter zullen zijn, en dat men de consument uitdaagt om deze te ontdekken. Vodafone geeft in ieder geval aan dat men 100% achter de introductie van de iPhone 6 staat en haar klanten ten alle tijden een passend aanbod zal doen. Pas als de echte lancering heeft plaatsgevonden kunnen alle providers actie ondernemen en zal het daarbij de waarde van de telefoon moeten vermelden.

Dat staat weer haaks op de berichtgeving die onlangs 25 augustus verscheen, waarin foto’s van het voorraadsysteem van de Amerikaanse provider Sprint inzichtelijk werden. Dit bevestigd nog meer de geruchten over het formaat van de iPhone + de mogelijke abonnementsvarianten er kunnen worden gecreëerd. ”Er zouden zelfs al cases en screen protectors in het systeem zitten die besteld kunnen worden door retailers”, meldt Applespot.

iphone-6-retailers

iphone-6-retailers-abonnementen

Privacy Policy