iWatch: Wat weten we al?

iWatch: Wat weten we al?

Over de iWatch gaan net als over de iPhone 6 ontzettend veel geruchten en het is lastig om te onderscheiden wat waar is en wat niet. Om deze reden zijn hieronder een aantal aspecten op een rijtje gezet en er is beschreven waarom ze wel of niet waarschijnlijk lijken.

iWatch de naam

Of dit de naam gaat worden van het nieuwe accessoire zullen we pas zeker weten wanneer het officieel gelanceerd wordt. Wel hebben we een sterke reden waarom er vermoed wordt dat dit de naam is. Apple heeft namelijk de naam al vastgelegd in vijf landen. Daarnaast heeft bijna iedereen de naam iWatch al overgenomen en is hierdoor de naamsbekendheid al enorm gestegen. Toch zijn er ook nog sites die het apparaat de iBand noemen. Ook dit is natuurlijk goed mogelijk maar lijkt minder waarschijnlijk dan de naam iWatch.

Verschillende modellen

Het gerucht gaat dat de iWatch in twee verschillende modellen uit gaat komen, een mannen en een vrouwen model. Het mannen model zou 1,7 inch zijn en het vrouwen model 1,3 inch. Er zijn verder geen bronnen bekend die dit gerucht bevestigen. Indien het waar is zou Apple de eerste zijn die aparte modellen voor mannen en vrouwen aanbiedt.
modellen

Mogelijkheden iWatch

Er wordt al langere tijd gezegd dat de iPhone 6 een speciale health app zal krijgen. In het verlengde hiervan wordt dan ook gezegd dat de iWatch ter ondersteuning zal dienen van deze app. Wat de iWatch dan voornamelijk zal gaan doen is je hartslag bijhouden, bijhouden hoeveel je loopt, hoeveel calorieën je verbrand enz. Deze gegevens zal het horloge doorsturen naar je telefoon die de gegevens vervolgens verwerkt. Ook zal het horloge te gebruiken zijn als verlengde van je telefoon. Je zult op de iWatch berichten en oproepen te zien krijgen je hierop kunnen reageren.

Apart product of accessoire?

iwatch health app

De grote vraag die nu heerst is vooral zal de nieuwe iWatch een apart product zijn, zoals de iPad, of wordt het puur een accessoire? De telegraaf schrijft op hun website een artikel over uitspraken die Bloomberg gedaan heeft. Bloomberg zegt namelijk dat ze denken dat de iWatch hoofdzakelijk een accessoire wordt voor de iPhone. Ze ondersteunen dit argument door aan te geven dat de iWatch ook geen aparte productlancering heeft, die de iPad wel had. Ze vervolgen deze uitspraak door aan te geven dat ze verwachten dat de iWatch weinig invloed op de winst zal hebben.

Of bovenstaande geruchten waar zijn zal blijken tijdens de productlancering op 9 september.

Privacy Policy