iPhone door de jaren heen

iPhone door de jaren heen

infographic iphoneWe moeten er nog even op wachten, de nieuwe iPhone 6 maar dat betekent niet dat er niks te vertellen is over de iPhone. Sterker nog er valt een hele hoop te vertellen over de iPhone. De iPhone kent namelijk een bijzondere geschiedenis die we graag met jullie willen delen. Gordels vast, we gaan een ritje door de tijd maken.

1976

De oprichting van Apple. Niet echt het begin van de iPhone maar onmisbaar in deze tijdlijn.  Ronal Wayne, Steve Wozniak en natuurlijk Steve Jobs richtte op 1 april Apple Computers, Inc. op. Het begin van een merk dat uit zal groeien tot een van de waardevolste merken van de wereld. Je kunt het je haast niet voorstellen maar deze tekening hiernaast mocht zich bij de oprichting het logo van Apple noemen.

2007

29 juni, de lanceerdatum van het device dat de wereld van mobiele telefonie heeft doen veranderen. De iPhone was een compleet ander mobiel apparaat dan dat we gewend waren van de toentertijd populairdere BlackBerry. Deze telefoon werd geroemd om zijn touchscreen-interface.

2008

In een jaar waren er al zoveel technologische veranderingen dat het tijd was voor een iPhone die hier op afgestemd was. De iPhone 3G maakte haar intrede. En zoals de naam als doet vermoeden, beschikt deze iPhone over een 3G-dataverbinding.

2009

Natuurlijk bleef concurrentie niet uit. In 2009 werd te eerste smartphone gepresenteerd, de Palm Pre. Voorspeld werd dat deze telefoon het de iPhone nog wel eens knap lastig kon gaan maken. Echter, deze vermoedens verdwenen snel toen Apple even later de nieuwe uitvoering van de iPhone aan kondigde: de iPhone 3GS. Het was zelfs een groot succes. Maar dit succes had ook een keerzijde. Door het massale gebruik van 3G raakte de netwerken overbelast en wordt de iPhone bestempeld als ‘netwerk killer’.

2010

De grootste veranderingen aan de iPhone 4 (en die waren groot) lekte al lange tijd voor de lancering uit. Het prototype was door 2 studenten gevonden in café en verkochten het aan een techweblog. De iPhone 4 veranderde niet alleen qua uiterlijk drastisch, ook werd de nieuwe versie uitgerust met nieuwe functies zoals FaceTime.

2011

Later dan verwacht en niet onder de verwachte naam iPhone 5 verscheen in oktober 2011 de iPhone 4. Je moet goed kijken zie je verschil in uiterlijk maar in het apparaatje zelf was het een en ander verandert. De grootste aanpassingen zitten hem in de batterij, camera en processor.

2012

Een jaar later verscheel er natuurlijk weer een nieuwe iPhone op de markt en dit keer wel onder de naam iPhone 5. Het verschil was van de buitenkant goed te zien, de telefoon beschikt over groter scherm en een stukje dunner. Maar vooral technisch gezien was het een knap staaltje engineering. Ook de accessoires veranderden. De klassieke herkenbare oortjes werden in een nieuw jasje gestopt en de oplader kreeg een 8-pins lightning-dockconnector.

2013

2013 is het jaar Apple voor het eerst niet 1 maar 2 nieuwe iPhones presenteert. De iPhone 5 en de iPhone 5c, de wat goedkopere versie. De iPhone 5 heeft op detailniveau een aantal veranderingen aan het uiterlijk maar wat meteen opvalt als je de iPhone 5s in je hand hebt liggen, is de vinderafdrukscanner. De grootste verschillen tussen de iPhone 5 en 5c zitten hem in natuurlijk de looks, snelheid, camera, functies en prijs.

2014

Dit jaar moet het jaar worden van de iPhone 6. Verder dan geruchten komen we nog niet en speculeren is dan het enige wat we kunnen doen. Vol spanning wachten we af wat Apple deze keer voor ons in petto heeft.

Privacy Policy