Apple kondigt vervangingsprogramma aan voor iPhone 5 batterij

Apple kondigt vervangingsprogramma aan voor iPhone 5 batterij

Houdt de batterij van je iPhone 5 het geen hele dag vol? Of valt hij plots bij meer dan 30% al uit? En heb je de iPhone gekocht in de periode van september 2012 tot en met januari 2013? Dan is er misschien goed nieuws voor je.

Batterij te snel leeg

Er blijkt in klein deel van de iPhone 5-apparaten een fout te zitten die gevolgen heeft voor de kwaliteit van de batterij. Sommige telefoons moeten zelfs meerdere malen per dag opgeladen worden. Om dit te compenseren heeft Apple een vervangingsprogramma aangekondigd. Dit programma houdt in dat de iPhones die inderdaad uitgevoerd zijn met een slechte batterij, gratis een nieuwe batterij krijgen. Degene die de batterij al zelf vervangen hebben, kunnen een terugbetaling aanvragen.

Voor wie?

Het programma geldt niet voor iedereen die de iPhone heeft gekocht in de eerder genoemde periode. Het betreft slecht een klein deel hiervan. Op de website van Apple is een speciale tool ontwikkeld waarop je als iPhone 5 gebruiker kan checken of jouw iPhone in de serie valt met een slechte batterij en je dus recht hebt op de vervanging hiervan. In deze tool moet je het serienummer van je iPhone invoeren. Deze kun je vinden door naar instellingen te gaan en vervolgens kun je onder ‘algemeen’ je serienummer vinden.

iPhone 5 batterij leeg

Tips voor je batterij

Valt je iPhone niet binnen de serie maar ben je toch niet tevreden over je batterij? Dan hebben we hier nog een aantal tips voor om het optimale uit je batterij te halen:

  1. De allerbelangrijkste, de helderheid van je scherm. Als er iets energie slurpt is dat het wel. Dus hoe lager, hoe beter.
  2. Maak gebruik van de nachtstand als je een periode toch niet op je telefoon kijkt. Dit kan natuurlijk tijdens de nacht, maar ook tijdens het sporten, werken enz. Dit voorkomt dat je telefoon telkens oplicht als je berichten binnen krijgt.
  3. Na het openen van een app blijft deze op de achtergrond draaien. Deze kan je het beste afsluiten als je ze niet meer gebruikt. Daarnaast kun je uitschakelen dat de apps op de achtergrond automatisch ververst worden.
  4. Zorg dat je de iPhone op de juiste manier oplaadt. Apple maakt gebruikt van Lithium-ion-batterijen. Deze batterijen kennen eigen tips om de accu optimaal op te laden. De tip dat je de batterij volledig leeg moet laten lopen, geldt hierbij bijvoorbeeld niet. Op de website van Apple kan je hier meer informatie over vinden.
  5. Push-berichten hebben ook een nadelig effect op de batterijduur. Bijna iedere app vraagt na installatie of er pushberichten gestuurd mogen worden. Zet dit alleen aan bij apps waar het echt nodig is zoals WhatsApp.
Privacy Policy