Apple en mobiliteit: een goede match?

Apple en mobiliteit: een goede match?

Voor een merk als Apple is het belangrijk om te blijven innoveren en vooruitdenken. Ze hebben de financiële middelen, maar willen het geld wel goed besteden. De link tussen Tesla Motors is al gelegd door een Amerikaanse krant. Haast is mogelijk geboden, want Google zou ook interesse hebben.

Hoe gaat de toekomst eruit zien wat betreft de mobiliteit? Een zelfrijdende auto lijkt geen utopie meer. Een dergelijk initiatief zou Apple graag bij betrokken willen zijn. De nieuwe Tesla Model S is natuurlijk al een soort iPad op wielen, maar de ontwikkelingen staan niet stil. Uitgaande van de marktwaarde van Tesla Motors in 2013 had Apple het bedrijf vorig jaar kunnen kopen voor 4,5 miljard dollar. Het automobielbedrijf heeft door de waardestijging nu een marktwaarde van 25 miljard dollar. Volgens de Amerikaanse krant San Francisco Chronicle zijn er vorig jaar wel al gesprekken gevoerd over een overname.

Het ophoesten van een overnamebedrag van 25 miljard dollar zal voor Apple geen probleem zijn. Ze beschikken namelijk over een eigen vermogen van meer dan 100 miljard dollar.

Wat zijn de overeenkomsten tussen een iPhone en de Tesla Model S?

Vorig jaar heeft Apple het merk Coca Cola van de troon gestoten als waardevolste merk. Een groot deel het succes van Apple is te danken aan de iPhone. De telefoon was bij introductie vooruitstrevend en ook in de latere versies van de telefoon werd de voorsprong op de concurrentie behouden. Mede hierdoor is de iPhone (en Apple) een statussymbool geworden. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met de auto’s van Tesla. Wat betreft de huidige status en aanzien past Tesla Motoren goed bij Apple.

 

Tesla-Model-S

Privacy Policy